Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018 6:01 μμ
Home / Ελλάδα / Αδειάζει ο Πειραιάς από πρόσφυγες-μετανάστες και γεμίζει η Μαλακάσα

Αδειάζει ο Πειραιάς από πρόσφυγες-μετανάστες και γεμίζει η Μαλακάσα

8.4.2016

Την άμεση εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά από τους πρόσφυγες-μετανάστες αποφάσισε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης του προσφυγικού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αφγανοί μετανάστες θα μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Στρατοπέδου «Γερακίνη» στη Μαλακάσα.

Το Κέντρο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί, σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό, περίπου 1.000 Αφγανούς, ενώ τις προηγούμενες μέρες αποχώρησαν  αρκετοί με προορισμό την Ειδομένη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, στο  hotspot της Μαλακάσας, υπήρξαν και πάλι συμπλοκές μεταξύ των Αφγανών με αποτέλεσμα κάποιοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής κορυφώνεται, καθώς είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των μεταναστών-προσφύγων που θα μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Στρατοπέδου «Γερακίνη» στη Μαλακάσα.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αύξηση των μεταναστών στο στρατόπεδο, καθώς ήδη έχει διαταραχθεί η καθημερινότητα τους και αυτή τη φορά θα εμποδίσουν την αύξηση των μεταναστών στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή. Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Μεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας, 68χρονος συμπολίτης μας, με …