Σάββατο , 19 Αύγουστος 2017 3:44 πμ
Home / Οικονομία / Αλέξης Μητρόπουλος: «Νεοθατσερισμός» στις συντάξεις

Αλέξης Μητρόπουλος: «Νεοθατσερισμός» στις συντάξεις

25.11.2015

Νέα τρύπα βλέπει στα ασφαλιστικά ταμεία μετά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος και επικεφαλής στην ΕΝΥΠΕΚ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Σε πλέον του ενός δις ανέρχονται οι απώλειες για τα ασφαλιστικά Ταμεία μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ το «κούρεμα» των αποθεματικών στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά, στοίχισε μέχρι σήμερα στα Ταμεία περίπου 26 δις €» δήλωσε.

Τόνισε ότι αν μπουν κριτήρια περιουσίας και μισθού «θα πάμε σε μεγάλες μειώσεις στους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους».

Υποστήριξε ότι «οι κυβερνώντες έχουν δεχτεί ρήτρα ασφαλείας όπου όσο μεγαλύτερη είναι τεκμαρτοποιούμενη η περιουσία ανεξάρτητα από εισφορές και χρόνια ασφάλισης θα υπολογίζεται και το εισόδημα που έχει ο συνταξιούχος». Δηλαδή «όσο μεγαλύτερη περιουσία τόσο μικρότερη η σύνταξη»….

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για  «Νεοθατσερισμό» στις συντάξεις σε μια περίοδο απόλυτης ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό το οποίο πέραν της κρίσης ηγεσίας θα αντιμετωπίσει και κρίση πολιτικής.

Σημείωσε πως στο αρμόδιο υπουργείο «εγκαταστάθηκε ως επίτροπος των συντάξεων ο κ Ράκτλιφ ο μάγος των συντάξεων και ειδικός στα εισοδήματα με τον οποίο η συνεργασία είχε διακοπεί αλλά ο ίδιος επανέκαμψε».

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ηλικιωμένη ζούσε ανάμεσα σε σκουπίδια και τρωκτικά στο Κάστρο της Χίου

Σοκαριστικές εικόνες, στην καρδιά του Κάστρου της Χίου, εκεί όπου διατηρούσε μονοκατοικία μία 90χρονη, αντίκρισαν …