Τρίτη , 24 Απρίλιος 2018 11:54 πμ
Home / Ροή Νέων / Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, με την είδηση ότι η Κυβέρνηση, με υπουργική απόφαση, προτίθεται να φέρει από το Κέντρο Φιλοξενίας Μαλακάσας 11 Αφγανούς 19 ετών, δηλωμένοι γεννημένοι την 1/1/1988, χωρίς να έχουν πιστοποιητικά υγείας.

Μετά από την απόφαση αυτή ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Κάπελα.

Η Δημοτική Αρχή δεν αρνείται να φοιτήσουν τα παιδιά αυτά στο ΕΠΑΛ, αλλά σε Τμήμα Υποδοχής τις απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού εμβολιαστούν κι αποκτήσουν πιστοποιητικό υγείας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιπροτείνει οι μαθητές να φοιτήσουν ανά δύο στις υπάρχουσες τάξεις και όχι σε τμήμα υποδοχής και μάλιστα υποστηρίζει ότι θα φέρει και το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι οι νέοι μαθητές από το Αφγανιστάν θα γίνουν δεκτοί εφόσον τηρηθούν πιστά οι όροι που έχει θέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσει το σχολείο.

Ο κ. Καπέλας απάντησε ότι τον τρόπο φοίτησης ορίζει το υπουργείο και έτσι τα πνεύματα  έχουν οξυνθεί επικίνδυνα.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Με το φεκ 4374 /13/12/2017 εκδόθηκε η με αρ. 214206/Δ2/6-12-2017 Υπουργική απόφαση μέσω της οποίας εντάχθηκαν  στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, που ορίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 της με αρ. πρωτ. 169735/ΓΔ4/10-10 2017 (Β’ 3727) υπουργικής απόφασης,  σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ.

Διαβάστε ποια σχολεία επιλέχθηκαν, ανάμεσα τους και το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού:

ταξεις-υποδοχής-δευτεροβαθμια.pdf

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες από την αγορά

Την ανάκληση προϊόντος χωρίς επισήμανση συσκευασίας στα ελληνικά που περιλαμβάνει αλλεργιογόνα συστατικά (σίτος, σόγια, γάλα, …