Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2017 3:53 μμ
Home / Ελλάδα / Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ-Προαστιακό από την Τετάρτη

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ-Προαστιακό από την Τετάρτη

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας ανακοίνωσαν σωματεία σιδηροδρομικών για την Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ των ωρών 05:00 – 08:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 00:00.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν και τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Αναμένονται ανακοινώσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Οι στάσεις εργασίας την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Νοεμβρίου εξαγγέλθηκαν από τα σωματεία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΣΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΣΕ.

Η 24ωρη απεργία της Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εξαγγέλθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αντικείμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ με κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ως τις 3/11/2017 (εν τω μεταξύ δόθηκε παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ ως τις 14/2/2018), η συνεχιζόμενη απαξίωση όλων των εταιρειών που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια πραγματοποίησης του μεταφορικού έργου και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τροχαίο υλικό που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Έντονη αντίδραση του Δ. Δριχούτη κατά του Λ. Κυριάκου για το βιβλίο του «Ο Ταναγραίος Σταυραετός της Βοιωτίας»

Έντονη η αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδη Δριχούτη κατά του συγγραφέα του βιβλίου …