Κυριακή , 22 Οκτώβριος 2017 12:57 πμ
Home / Αττική / Αρχαιολογικός χώρος 300 στρεμμάτων κηρύχθηκε στο Ελληνικό

Αρχαιολογικός χώρος 300 στρεμμάτων κηρύχθηκε στο Ελληνικό

Με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περίπου εννέα ώρες, προχώρησε στην οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 στρεμμάτων στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το capital.gr, παρότι για την ώρα δεν διασαφηνίζεται αρμοδίως ποια επακριβώς είναι τα σημεία που αντιστοιχούν στην οριοθετημένη ως αρχαιολογικό χώρο έκταση, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το αμαξοστάσιο του τραμ.

Σημειώνεται πάντως ότι αν και η περιοχή που κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος είναι πολύ μικρότερη των αρχικών απαιτήσεων του ΚΑΣ εντούτοις η απόφαση εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στο master plan του έργου καθώς εκεί προβλεπόταν η δημιουργία mall και υψηλού επιπέδου κατοικιών.

Νωρίτερα, την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου πολύ μικρότερου τμήματος, σε σχέση με το αρχικά αναμενόμενο, είχε εισηγηθεί η πρόεδρος του ΚΑΣ Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη. Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου δύο σημείων, δηλαδή στις γραμμές του ΤΡΑΜ και στο αμαξοστάσιο, όπου θεωρεί ότι υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ενώ, κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές.

Στην υπόλοιπη περιοχή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα εφαρμοστεί το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές και την Ελληνικό Α.Ε.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Αυτός εξελέγη ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο. Κάνει πάστες-γλυπτά

Είχε ήδη εκλεγεί καλύτερος ζαχαροπλάστης της Γαλλίας από το 2015. Στο εξής, ο Σεντρίκ Γκρολέ …