Σάββατο , 16 Δεκέμβριος 2017 7:10 πμ
Home / Γεύσεις / Γεμιστά του πεντάλεπτου από την Αργυρώ

Γεμιστά του πεντάλεπτου από την Αργυρώ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό, τα γεμιστά με ρύζι.

Υλικά Συνταγής

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας για τα γεμιστά. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι.

Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

argiro.gr

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, με την είδηση ότι η Κυβέρνηση, με υπουργική …