Τετάρτη , 21 Μάρτιος 2018 11:06 πμ
Home / Ροή Νέων / Διακόπηκαν οι εργασίες για την κεραία στο Χαλκούτσι-Στο δικαστήριο ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι κάτοικοι με την Cosmote

Διακόπηκαν οι εργασίες για την κεραία στο Χαλκούτσι-Στο δικαστήριο ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι κάτοικοι με την Cosmote

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε, χθες, στην Ευελπίδων, ο Δήμος Ωρωπού κατά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE  για την εγκατάσταση κεραίας στην περιοχή Αγίου  Αθανασίου στο Χαλκούτσι.

Ταυτόχρονα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διακοπής των εργασιών μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η εκδίκαση της αίτησης έγινε παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πλήττονται από την ενέργεια αυτή καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Η cosmote μέσα σε περιοχή η οποία έχει κριθεί αναδασωτέα και ανήκει στο Αμαλιειο Ορφανοτροφείο εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας. Μάλιστα η νέα κεραία   απέχει μόλις 500 μέτρα από μια ακόμη ανάλογη που έχει τοποθετήσει παλαιότερα η ίδια εταιρία στην περιοχή η οποία είναι κατοικημένη.

Η πληροφορία για την επικείμενη εγκατάσταση της νέας  κεραίας στην περιοχή  κινητοποίησε  την  προηγούμενη εβδομάδα  την Δημοτική Αρχή αλλά και τους κατοίκους.

Προσωπικά ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι με δυναμικό τρόπο διέκοψαν τις χωματουργικές εργασίες στην περιοχή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Άλλωστε ο κ. Ρούσσης δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα πράξει ότι είναι δυνατόν στα νόμιμα πλαίσια, ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση της κεραίας.

Διαβάστε: Βροντερό ΟΧΙ Δημάρχου Ωρωπού και κατοίκων Χαλκουτσίου στο «θάνατο» πάνω από τα κεφάλια τους

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ανοίγουν 1.805 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ

Στα σκαριά βρίσκονται 11 διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό σε φορείς όπως το υπ. Δικαιοσύνης, μουσεία, …