Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018 9:47 πμ
Home / Οικονομία / Δυο ή και τρεις συντάξεις παίρνουν 250.000 συνταξιούχοι

Δυο ή και τρεις συντάξεις παίρνουν 250.000 συνταξιούχοι

Ένας στους δέκα συνταξιούχους, δηλαδή 250.000 συνταξιούχοι, παίρνουν δυο ή και τρεις συντάξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, το 9,5% του συνόλου των συνταξιούχων λαμβάνουν διπλές συντάξεις και 10.600 δηλαδή το 0,5% τρεις συντάξεις. Το 90% των ασφαλισμένων παίρνει μόνο μία σύνταξη.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο, ενώ στις διπλές συντάξεις μπορεί να περιλαμβάνονται και οι συντάξεις χηρείας.

Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι με το νόμο που ψηφίστηκε η διαφορά αυτή δεν υπάρχει και κάθε συνταξιούχος θα παίρνει τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.

Τα στοιχεία αυτά κατέθεσε ο κ. Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.

news

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Η 55χρονη Brooke από την «Τόλμη και γοητεία» παίζει ακόμα στο σήριαλ! Πώς είναι σήμερα

Ήταν το 1988 όταν το σήριαλ «Τόλμη και γοητεία» έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση και …