Παρασκευή , 19 Ιανουάριος 2018 11:10 μμ
Home / Ροή Νέων / Εξαρθρώθηκε η σπείρα των δραστών που διέρρηξε καταστήματα στον Ωρωπό

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των δραστών που διέρρηξε καταστήματα στον Ωρωπό

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού η εγκληματική ομάδα η οποία διέπραξε σωρεία κλοπών σε καταστήματα των  περιοχών Ωρωπού και Χαλκουτσίου.

Συγκεκριμένα στις 25.1.2017 μετά από συντονισμένες ενέργειες το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού συνέλαβε το «δίδυμο» των δραστών ηλικίας 39 και 48 ετών ,  οι οποίοι είναι κάτοικοι Αθηνών, και  χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες έδρασαν συνολικά τρία βράδια, από 18. 12.2016 έως 8.1.2017, όπου με την θραύση των γυάλινων πορτών εισόδου των καταστημάτων με βαριοπούλα ή με ειδικό εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, ο ένας εξ αυτών εισερχόταν και αφαιρούσε χρήματα από τις ταμειακές μηχανές και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ ο δεύτερος ήταν «τσιλιαδόρος».

Κατόπιν έρευνας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ενός δράστη και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, τον συνέλαβαν ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και του δεύτερου δράστη. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Ανακριτή Αθηνών και προφυλακίσθηκε.

Η σύλληψη των δραστών καταρρίπτει τις αρχικές φήμες ότι οι δράστες ήταν παράνομοι πρόσφυγες η μετανάστες που έδρασαν στην περιοχή και ταυτόχρονα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Δημιουργός γλυπτού στο Π. Φάληρο: «Είμαι έκπληκτος. Ελπίζω να μη νικήσει το κακό»

Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο γκρέμισαν άγνωστοι από το βάθρο του, …