Σάββατο , 24 Μάρτιος 2018 2:18 πμ
Home / Ροή Νέων / Η Αντιπολίτευση «γύρισε την πλάτη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

Η Αντιπολίτευση «γύρισε την πλάτη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

Πρωτοφανές! Συνέβη κι αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού! Απούσα, σύσσωμη, η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση, της Πέμπτης 7ης Σεπτεμβρίου 2017, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Ωρωπού στο Μαρκόπουλο, για άγνωστους λόγους.

Μια πρωτοφανή εμπειρία έζησαν όσοι παρευρέθηκαν, χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς μάταια ανέμεναν, επί μισή ώρα,  την έλευση των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης. Αυτοί γύρισαν την πλάτη στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Ωρωπού, όταν προς συζήτηση ήταν θέματα που αφορούσαν την επόμενη μέρα της αποκατάστασης των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά, της 13ης Αυγούστου, σε Κάλαμο και Καπανδρίτι. Ο μόνος που διαχώρισε τη θέση του από την υπόλοιπη αντιπολίτευση και δικαιολόγησε την απουσία του, είναι ο Μιχάλης Χασιώτης, επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΩΠΟΥ, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από την εργασία του, ώστε να παραστεί στο Δ.Σ.

Αποτέλεσμα ήταν τα δεκαοχτώ θέματα της ημερήσιας διάταξης να περάσουν ομόφωνα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε μισή ώρα. Και η Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά Ρούσση, επίσης να περάσει μια από τις πιο ευχάριστες και άνετες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τρία χρόνια της θητείας της.

Πολλές φορές η Αντιπολίτευση έχει διαφωνήσει με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής ή τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κι έχει αποχωρήσει. Απόλυτα λογικό και θεμιτό. Αλλά να γράψει στα «παλαιότερα» των υποδημάτων της  τον ανώτερο θεσμό της δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά.

Κι αν  ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης, πράγματι, ήταν άρρωστος  και άρα απόλυτα δικαιολογημένη η απουσία του, οι υπόλοιποι ποια δικαιολογία έχουν; Ελπίζω να μην τους πείραξε κάποιο φαγητό ή κάποια ίωση της εποχής. Εάν όντως συνέβη κάτι τέτοιο τότε πράγματι όλοι είναι δικαιολογημένοι.

Εάν όμως η αποχή τους από τα Δημοτικά έδρανα ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας, άγνωστο για ποιο λόγο,  σίγουρα δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος. Εκτέθηκαν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να είναι παρόντες στα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές επιτροπές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για να ελέγχουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και Δημοκρατικοί θεσμοί. Η εκούσια απουσία είναι άρνηση. Άρα αφαιρεί από την Αντιπολίτευση και το δικαίωμα του ελέγχου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά Ρούσση πέρασε ομόφωνα τα θέματα, έστω και αν το αποτέλεσμα βασίστηκε στις τρεις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Γιάννη Οικονομάκου, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που περευρέθηκαν από την Αντιπολίτευση και έτσι υπήρξε απαρτία. Ο λόγος για τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Χρήστο Τσεκρεζή, Δημήτρη Σωτήρχο και Βαγγέλη Πάντο, οι οποίοι άλλωστε πολλές φορές έχουν στηρίξει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής με την ψήφο τους. Άρα το ενδεχόμενο να μην υπήρχε απαρτία και να ακυρωθεί το Συμβούλιο ήταν μάλλον ένα έωλο εγχείρημα, από την πλευρά όσων «απουσίασαν».

Τέτοιες  συμπεριφορές της Αντιπολίτευσης, εάν συνεχιστούν και στο μέλλον,  ένα πράγμα θα καταφέρουν. Να κάνουν πολύ «γλυκιά» τη δημοτική ζωή του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση ο οποίος όπως δείχνει το τελευταίο διάστημα εντείνει τις προσπάθειές του για να επιδείξει έργο. Και η αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές αποτελεί μια πρώτης τάξεως πρόκληση αλλά και ευκαιρία για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Άλλωστε ο χρόνος των δημοτικών εκλογών έρχεται πιο γρήγορα από όσο κάποιοι νόμιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Με 460 χιλιάδες ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Ωρωπού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το Δ.Σ. Ωρωπού αποφάσισε την πρόσληψη 60 ατόμων ως τακτικό προσωπικό

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ενισχύει το στόλο των Τεχνικών Υπηρεσιών ο Δήμος Τανάγρας

Ενισχύει το στόλο  του στις τεχνικές δομές του  ο Δήμος Τανάγρας, μέσω της επιχορήγησης από  …