Παρασκευή , 23 Μάρτιος 2018 4:44 μμ
Home / Ροή Νέων / Η ηρεμία πριν την καταιγίδα στο Δήμο Ωρωπού

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα στο Δήμο Ωρωπού

7.6.2016

Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και ανησυχία προκάλεσε η ηρεμία που πλανήθηκε στα έδρανα της Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού της 6ης Ιουνίου 2016.

Η ηρεμία αυτή μπορεί να κρύβει την αναστάτωση που υπάρχει, τόσο μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης, όσο και της Αντιπολίτευσης. Η Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση φαίνεται «ενωμένη» να στηρίζει τον Δήμαρχο και να στέκεται στο πλευρό του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λείπει ο προβληματισμός και η αγωνία για τα επόμενα βήματα της Αντιπολίτευσης και το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα.

Οι παρατάξεις τις Αντιπολίτευσης, από την άλλη μεριά, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό να δημιουργούν μέτωπο κατά του Δημάρχου Ωρωπού, όμως δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για να φέρουν το θέμα της καταδίκης του κ. Θωμά Ρούσση για τις χωματερές του Συκαμίνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εν μέρει συμμαχία αυτή, καθώς υπάρχει διχασμός ακόμα και μέσα στις παρατάξεις, φαίνεται πρόσκαιρη και αβέβαιη, καθώς μεταξύ τους, τους χωρίζει ένα τεράστιο ιδεολογικό χάσμα, αντί να τους ενώνει το κοινό καθήκον τους απέναντι στον κόσμο.

Κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης αλλά και ο κ. Διονύσης Καμπιώτης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τη δημοσίευση του σκεπτικού της δικαστικής απόφασης. Όλοι λοιπόν αναρωτιούνται ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις τόσο του Διονύση Καμπιώτη όσο και των Γ. Γιασημάκη, Π. Χασιώτη, Ν. Δημητρίου, Μ. Χασιώτη αλλά και του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου.

Ένα είναι βέβαιο, ότι η κακοστημένη παράσταση σε βάρος του Ασωπού ποταμού, παρά τη δημόσια συγνώμη του Δ. Τσακάλη προς τον Δήμαρχο, φαίνεται ότι θα έχει και άλλες «θεατρικές πράξεις» μέχρι το μεγάλο φινάλε.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Σε Ηγουμενίτσα, Βιέννη και Turda τα Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 21/3, σε τελετή στις Βρυξέλλες, τους νικητές του βραβείου European Mobility Week  (Ευρωπαϊκής Εβδομάδας …