Παρασκευή , 23 Μάρτιος 2018 4:37 μμ
Home / Ελλάδα / Ιερώνυμος: Η Εκκλησιαστική περιουσία δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται, ούτε υποθηκεύεται

Ιερώνυμος: Η Εκκλησιαστική περιουσία δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται, ούτε υποθηκεύεται

24.5.2016

Απόλυτα κατηγορηματικός για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης

«Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα τη διαχειριστεί».

Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος «μίλησε για όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο μέλλον, όπως η απώλεια του δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της περιουσίας που διέθεσε η Εκκλησία στο κράτος από την παλιγγενεσία και μετά».

Προσέθεσε ακόμη ότι «υπάρχουν πολλοί σ’ αυτόν τον τόπο που κινούνται επιπόλαια» και πρόσθεσε: «Αλλά εμείς θα τολμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Τέλος, αναφερόμενος στον πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους είπε: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δε χρειαζόμαστε απλώς διακριτούς ρόλους, αλλά καθαρούς διακριτούς ρόλους… Πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Η Εκκλησία μας υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο ρόλος μας, η μοίρα και η πορεία μας. Αυτή διαλέξαμε και αυτή πρέπει να υπηρετήσουμε. Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε περισσότερες δυσκολίες, ξέρουμε όμως ότι η Εκκλησία πάντοτε νικά, όπως θα πράξει και τώρα».

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Σε Ηγουμενίτσα, Βιέννη και Turda τα Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 21/3, σε τελετή στις Βρυξέλλες, τους νικητές του βραβείου European Mobility Week  (Ευρωπαϊκής Εβδομάδας …