Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018 10:03 πμ
Home / Ελλάδα / Καλαμάτα: Συγκλονίζουν οι γονείς του 14χρονου Σωτήρη που πέθανε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο

Καλαμάτα: Συγκλονίζουν οι γονείς του 14χρονου Σωτήρη που πέθανε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο

Ο  14χρονος  Σωτήρης είχε χάσει τη ζωή του στο γήπεδο ενώ έπαιζε και ο θάνατος του είχε συγκλονίσει την Καλαμάτα.

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος, πατέρας του 14χρονου Σωτήρη που έχασε τη ζωή του στο ποδοσφαιρικό τερέν, καθώς και ο Ιωάννης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωπος της ομάδας του «Αίαντα», οι οποίοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκας, παρουσία του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη, ανέφερε: «Πριν από ένα χρόνο και κάτι συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός που το γνωρίζετε: ένα παιδί 14 ετών έχασε τη ζωή του στο γήπεδο, αγωνιζόμενο. Ο πατέρας του, εις μνήμην του, προσέφερε δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ώστε – αν είναι δυνατόν – να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το δωρητή και επισήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αγοράσει κι άλλους απινιδωτές και θα διοργανώσει σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο και Καλαματιανούς καρδιολόγους, με ευθύνη του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη, ώστε σε κάθε χώρο – είτε είναι αθλητικός είτε είναι πολιτιστικός – όπου θα υπάρχει απινιδωτής, να υπάρχει και εξειδικευμένο άτομο, το οποίο θα μπορεί σε ανάλογες περιπτώσεις να παρεμβαίνει άμεσα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το όνομα του Σωτήρη Νικολακόπουλου θα δοθεί σε έναν αθλητικό χώρο.

tharrosnews

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Η 55χρονη Brooke από την «Τόλμη και γοητεία» παίζει ακόμα στο σήριαλ! Πώς είναι σήμερα

Ήταν το 1988 όταν το σήριαλ «Τόλμη και γοητεία» έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση και …