Τετάρτη , 22 Νοεμβρίου 2017 5:47 πμ
Home / Γεύσεις / Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια από τον Άκη

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια από τον Άκη

Συστατικά
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
  • 2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • μαϊντανό
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι)
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 1 κονσέρβα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (400 γρ.)
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού για 1-2 εκ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα σοτάρουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Επιστρέφουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε ένα “καπάκι” από το κάθε κολοκυθάκι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα τους, μέχρι το τοίχωμά τους να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την κρατάμε στην άκρη.
  • Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερι, τη σάρκα από τα κολοκύθια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών, για 10 λεπτά ακόμα περίπου. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε ξανά και αυτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά και το μισό τυρί. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί που να τα χωράει απλωτά και ρίχνουμε τη ντομάτα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το νερό. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190ο C στον αέρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Το νερό με τη ντομάτα και το τυρί θα δώσουν μία ωραία σάλτσα.

akispetretzikis.com

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Υπάρχει φυλή στην Τουρκία που μιλάει Αρχαία ελληνικά

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι …