Τετάρτη , 21 Μάρτιος 2018 5:27 πμ
Home / Πολιτική / Κ. Χατζηδάκης: Βλέπω ακόμη και εκλογές

Κ. Χατζηδάκης: Βλέπω ακόμη και εκλογές

5.3.2016

Δεν αποκλείει ακόμη και εκλογές ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Αγορά» καθώς όπως επισημαίνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό αλλά ούτε και το ασφαλιστικό – μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει ο κ Χατζηδάκης «Έτσι όπως βαδίζει η κυβέρνηση είναι πιθανόν να μην αργήσουν και οι εκλογές. Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη το προαναγγέλλουν», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός. Ο ίδιος εμφανίζεται αντίθετος με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. «Αν θέλουμε βέτο, θα έρθουμε σε σύγκρουση με μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες την επομένη θα κλείσουν τα σύνορα. Συνεπώς, αντί να πυροβολήσουμε κάποιον με το βέτο, θα έχουμε αυτοκτονήσει. Αυτή είναι νηπιακή εξωτερική πολιτική».

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνδυάσει την κατάσταση στο προσφυγικό για να κερδίσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι θα ήταν λάθος για την ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί να γίνει η χώρα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς και ότι αν συνδυαστούν τα δύο «κινδυνεύουμε να επιβαρυνθεί η κατάσταση σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και να μην βρεθεί οριστική λύση σε σχέση με την αξιολόγηση».

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ανοίγουν 1.805 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ

Στα σκαριά βρίσκονται 11 διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό σε φορείς όπως το υπ. Δικαιοσύνης, μουσεία, …