Παρασκευή , 20 Απρίλιος 2018 10:35 μμ
Home / Ροή Νέων / Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

H Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992 , ανακήρυξε την 3η  Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία .

Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου , έργου  ή άμεσης αντίληψης . Είναι αποτέλεσμα οργανικών η περιβαλλοντολογικών αιτιών, που δημιουργούν ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής , όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση , η εκπαίδευση , η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή.

Τα άτομα με αναπηρία , αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δεν λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού , τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες.

Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού Αποκλεισμού». Ο «Κοινωνικός Αποκλεισμός» είναι αυτός που καταδικάζει όχι μόνο τους συνανθρώπους μας αλλά και την ίδια την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου εν τέλει.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας ,κα Φανή Παπαθωμά στο μήνυμά της τονίζει ότι :

«Τα Άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι  η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ».

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Έρευνα: Αποτελεσματική θεραπεία στον διαβήτη τύπου 1 με τεχνητό πάγκρεας­­

Η χρήση του τεχνητού παγκρέατος βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος στους ανθρώπους …