Κυριακή , 21 Ιανουάριος 2018 8:54 πμ
Home / Γεύσεις / Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά από την Αργυρώ

Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά από την Αργυρώ

Από εκείνα τα φαγητά που θα σας γίνουν συνήθεια. Το ψητό ψαρονέφρι σε συνδυασμό με τα λαχανικά, δίνουν ένα πιάτο γευστικό και ελαφρύ

Υλικά Συνταγής

  • 800 γραμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ψητά λαχανικά
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μαριναρισμένες και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.

argiro.gr

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

9χρονη κουβαλάει τον μεγαλύτερο ανάπηρο αδερφό της κάθε μέρα στο σχολείο

Η 9χρονη Ζου Ντινγκσουάνγκ από την Κίνα είναι κυριολεκτικά τα χέρια και τα πόδια του …