Πέμπτη , 29 Ιούνιος 2017 10:57 πμ
Home / Γεύσεις / Μελιτζάνες Ογκρατέν                   

Μελιτζάνες Ογκρατέν                   

ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΤΣΕΝΟΥτης Ουρανίας Κάτσενου, Σεφ

Άρχισε  να χειμωνιάζει. Είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ο καιρός είναι αρκετά ασταθής. Μια έχει ήλιο και ζέστη, σαν να δείχνει ότι δεν θέλει να φύγει ακόμα το καλοκαίρι και μια  βροχές, καταιγίδες, αέρα και κρύο. Ας κάνουμε, λοιπόν μια εύκολη συνταγή της εποχής.

ΥΛΙΚΑ

4 Μελιτζάνες

1 μέτριο κρεμμύδι

400 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο

2 ντομάτες

1 κ.γ. πάστα ντομάτας

20ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη

1 ξυλάκι κανέλας

2 δαφνόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τα κοτσάνια και στη συνέχεια σε ροδέλες. Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Μετά  τις βάζουμε στο φούρνο για 15’ στους 190οC  για να ξεπικρίσουν.

Όσο οι μελιτζάνες είναι στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις φρέσκιες ντομάτες Σε ένα  βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο  και  το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία. Και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Επιπρόσθετα ρίχνουμε τις ντομάτες. Αραιώνουμε  την πάστα ντομάτας σε 1 μπολάκι με νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ύστερα προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξυλάκι κανέλας και δαφνόφυλλα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι  να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Ακολούθως σε ένα μεσαίο ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και στρώνουμε μια στρώση με μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο μείγμα της σάλτσας που έχουμε ετοιμάσει. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τοποθετήσουμε όλες τις μελιτζάνες και να χύσουμε όλο το μείγμα της σάλτσας.

Στο τέλος πασπαλίζουμε  το μείγμα των κίτρινων  τριμμένων  τυριών και τοποθετούμε στο φούρνο το ταψί για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Υπέροχη η τελετή αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου Καλάμου

 Από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε  από τον Σύλλογο …