Δευτέρα , 22 Ιανουάριος 2018 6:39 πμ
Home / Πολιτική / Με απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Με απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

1.4.2016

Με απώλειες για την κυβέρνηση  πέρασε το νομοσχέδιο για τους πρόσφυγες από την Ολομέλεια της Βουλής αν και τελικά είχε ευρεία πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε δύο απώλειες κατά την ονομαστική ψηφοφορία: ένα «όχι» από τη Βασιλική Κατριβάνου και ένα «παρών» από την Τασία Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 60.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιβάλλει χρονικό περιορισμό 14 ημερών στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για χορήγηση ασύλου.

Οι δύο βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής. Επί του συνόλου υπερψήφισαν 169 και καταψήφισαν 107. Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπραταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν η ΝΔ, η ΧΑ και το ΚΚΕ για 20 συνολικά άρθρα του νομοσχεδίου:

Απόντες ήταν και τρεις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι Θανάσης Παπαχρηστόπουλος Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης. Οι δυο πρώτοι, ωστόσο, δήλωσαν με επιστολή τους πως εάν ήταν παρόντες θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο. Η θετική τους ψήφος δεν προσμετράται.

Απόντες ήταν από τη ΝΔ οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης  και Γιώργος Βαγιωνάς.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζαν η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Μιχάλης Τζελέπης.

Απόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Μάρκου και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι, καθώς και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Η κατοικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά που ρημάζει στην Κηφισιά

Η κατοικία της εμβληματικής μορφής του Μακεδονικού Αγώνα, του Παύλου Μελά, ρημάζει στην Κηφισιά, αντί …