Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018 6:06 μμ
Home / Πολιτική / Με διετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Με διετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, κρίνοντας ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για την αποστολή στη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010.

Αντίθετα, το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον Ανδρέα Γεωργίου για το γεγονός ότι δεν συγκαλούσε το Δ.Σ. της Αρχής όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά και για το γεγονός ότι διατηρούσε παράλληλα για 6 μήνες τη θέση του στο ΔΝΤ και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του υποστήριξε ότι η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία και γι’ αυτό πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, άποψη που υιοθέτησε και το δικαστήριο.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Οι δανειστές

Η εξέλιξη αυτή στην υπόθεση Γεωργίου ενδεχομένως να δημιουργήσει «θέμα» με τους δανειστές, και αυτό διότι πολλές φορές η τρόικα είχε καταφερθεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι οι δανειστές είχαν ζητήσει να καλυφθούν, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, τα δικαστικά έξοδα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ που ενεπλάκησαν σε περιπέτειες λόγω της άσκησης των καθηκόντων τους, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Γεωργίου.

   iefimerida.gr 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή. Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Μεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας, 68χρονος συμπολίτης μας, με …