Δευτέρα , 19 Μάρτιος 2018 3:16 πμ
Home / Ροή Νέων / Με 460 χιλιάδες ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Ωρωπού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Με 460 χιλιάδες ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Ωρωπού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει η χρηματοδότηση του Δήμου Ωρωπού, από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών  από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σε Κάλαμο και Καπανδρίτι.

Προχθές, έφτασε στο Δήμο Ωρωπού και η δεύτερη ισόποση χρηματοδότηση ύψους 230 χιλιάδων ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών που αφορά  έργα αντιστήριξης στη στροφή στον Κάλαμο, καθώς και κοπής επικίνδυνων δένδρων παράπλευρα των οδών, όπως και την κατασκευή κορμοδεσιών για αντιπλημμυρικά έργα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την χρηματοδότηση. Και άμεσα, μάλιστα, πήρε, απόφαση για τη σύνταξη της μελέτης που αφορά την κοπή των δέντρων  και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ώστε αυτά να υλοποιηθούν πριν πιάσουν οι βροχές και δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Δήμος Ωρωπού έλαβε, επίσης, το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ για έργα αποκατάστασης της ύδρευσης στην περιοχή του Καλάμου.

Συνολικά έχει λάβει μέχρις στιγμής το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ και αναμένεται κι άλλη χρηματοδότηση, με την έγκριση της οριστικής μελέτης των αντιπλημμυρικών έργων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει συντονισμός και οι διαδικασίες προχωρούν ταχύτατα με δεδομένο ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ξεπερνιούνται γρήγορα αφού η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αποδοχή και της παραχώρησης από το Δήμο Αμαρουσίου τριών αυτόνομων πυροσβεστικών συστημάτων πυρόσβεσης που μπορούν να χρησιμοποιούνται στα οχήματα 4χ4 με τις υδροφόρες των 500 λίτρων νερού για τις ανάγκες του Δήμου Ωρωπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Αντιπολίτευση «γύρισε την πλάτη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το Δ.Σ. Ωρωπού αποφάσισε την πρόσληψη 60 ατόμων ως τακτικό προσωπικό

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ο λόγος που δεν εκφώνησε ποτέ ο Κένεντι στο Ντάλας με τη φωνή του

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν στην αυτοκινητοπομπή με την Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι, τον κυβερνήτη του …