Δευτέρα , 19 Μάρτιος 2018 10:16 μμ
Home / Κόσμος / Μισέλ Ομπάμα: Κάθε μέρα ζούσα το ρατσισμό

Μισέλ Ομπάμα: Κάθε μέρα ζούσα το ρατσισμό

Την οδυνηρή εμπειρία της από το ρόλο της πρώτης αφροαμερικανίδας «Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ» περιέγραψε πρόσφατα η Μισέλ Ομπάμα στο Ίδρυμα Γυναικών του Κολοράντο και η εξομολόγησή της ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστική.

Κατά τη συζήτησή της με την πρόεδρο του ιδρύματος, η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τις διαρκείς ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν επί οκτώ χρόνια και οι οποίες, όπως είπε, τις άφησαν ανοιχτές πληγές.

Από τους χαρακτηρισμούς ως «πίθηκος» και τα σχόλια για την εμφάνισή της, η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα θραύσματα που με πλήγωσαν περισσότερο ήταν αυτά που είχαν ακριβώς αυτό το στόχο. […] Το ότι ξέρω ότι μετά από οκτώ χρόνια που εργάστηκα πολύ σκληρά για τη χώρα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν με βλέπουν γι’ αυτό, αλλά μόνο για το χρώμα του δέρματός μου».

Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, συνέχισε να πολεμά. «Θέλω να ζω σε έναν κόσμο που νοιάζεται για τις γυναίκες του. Ελπίζω ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, όπου οι γυναίκες για είναι ασφαλείς. Αυτό που θέλω είναι τα κορίτσια να αισθάνονται ασφάλεια καθώς κινούνται μέσα στον κόσμο».

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

ΣτΕ: Στο επώνυμο ανηλίκου μπορεί να μπει και το επώνυμο του δεύτερου γονέα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι δυνατή η αλλαγή του επωνύμου του ανήλικου τέκνου …