Σάββατο , 20 Ιανουάριος 2018 11:06 μμ
Home / Ροή Νέων / Μπλόκο στους σχεδιασμούς η αποκατάσταση του λατομείου στο «Ντουμάνη»

Μπλόκο στους σχεδιασμούς η αποκατάσταση του λατομείου στο «Ντουμάνη»

«Πλήρη αποκατάσταση του λατομείου «Ντουμάνη» και μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού-θέατρο». Αυτή την πρόταση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 28/3/2017, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων της δημοτικής αρχής, την ανάκληση όλων των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία «ΣΜΑ-Χωματερής» και την αγορά οικοπέδου για την εγκατάσταση του, καθώς και την ανάκληση σχετικής απόφαση της περιφέρειας και του ΦΕΚ που την συνοδεύει.

Η πρόταση για αποκατάσταση του λατομείου μπορεί να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, καθώς χωρίς την αξιοποίηση του λατομείου δεν μπορεί να χωροθετηθεί ΧΥΤΥ.

Δυστυχώς όμως, αντί να ευθυγραμμιστούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις σε αυτήν την πρόταση που δίνει λύση στο αδιέξοδο, σε ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την καταψήφισαν!!!

 Επιπλέον, με διαφορικές προτάσεις, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η «αντιπολίτευση», ζήτησαν την εκπόνηση νέου τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων για να το καταθέσουν εκ νέου στην περιφέρεια, όταν γνωρίζουν ότι ο κάθε τοπικός σχεδιασμός υποτάσσεται και εξυπηρετεί τον περιφερειακό.

Αντί να σηκώσουν τείχος εναντίωσης στην περιφερειακή αρχή και τις μεθοδεύσεις της, όλοι πρόθυμα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν εκ νέου τον σχεδιασμό της!!! Με απλά λόγια ζητάνε να διαλέξουμε το σκοινί που θα μας κρεμάσουν!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι τους συμφωνούν με τον περιφερειακό σχεδιασμό, γιατί συμφωνούν με την αποκέντρωση της διαχείρισης απορριμμάτων, με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα. Συμφωνούν με την πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων από δήμους και ιδιώτες με σκοπό το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για την καθαριότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής.

Ο λαός της περιοχής έχει την δύναμη να αποτρέψει κάθε σχεδιασμό, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Μάρτιος 2017,

Το γραφείο τύπου,

www.lsoropou.wordpress.com

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (σημ. το αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδας (2001) έχει καθιερώσει …