Πέμπτη , 25 Μάιος 2017 7:03 πμ
Home / Γεύσεις / ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ (ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ)

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ (ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ)

της Ουρανίας Κάτσενου

Καλησπέρα. Καλό φθινόπωρο. Μιας και ξανά έπιασαν τα κρύα και μπήκαμε μέσα, ξανά μαζευτήκαμε στο κλεινόν άστυ. Είπαμε να ξεκινήσουμε και πάλι τα γαστρονομικά μας ταξίδια. Σταθερά από το www.apopsi-tora.gr.

Ξεκινάμε λοιπόν. Δέστε τις ζώνες σας, απογειωνόμαστε στις γεύσεις. Πρώτος σταθμός ένα κλασσικό φαγητό όπου το έχουμε δοκιμάσει όλοι στο σπίτι μας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, εμείς θα κάνουμε μια από αυτές.

Το φαγητό αυτό υπάρχει και στη Γαλλία. Η παραλλαγή που θα σας δώσω θυμίζει κάτι από το κλασσικό φαγητό της μαμάς αλλά έχει πινελιές γαλλικής κουζίνας. Και δεν είναι άλλο από το Μπριάμ Κατσαρόλας (Ρατατουιγ).

Πάρτε χαρτί και μολύβι … Αρχίζουμε…

ΥΛΙΚΑ

3 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

30ml λευκό κρασί

50ml χυμό ντομάτας

30ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

Ρίγανη

2-3 δαφνόφυλλα

Κύμινο

1 κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά όλα μας τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε σε κύβους όλα μας τα λαχανικά. Παίρνουμε μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας χωριστά. Πρώτα το κρεμμύδι τόσο όσο να γίνει διάφανο. Το αφήνουμε σε μια μπασίνα δίπλα. Έπειτα σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι το χρώμα τους να γυαλίζει, τις βάζουμε και αυτές σε μια μπασίνα στην άκρη.

Σειρά έχουν τώρα οι μελιτζάνες στο σοτάρισμα, τις αφήνουμε επίσης τόσο όσο να πάρουν αυτό το ωραίο χρώμα που παίρνουν οι μελιτζάνες. Κάνουμε ομοίως την ίδια διαδικασία με πριν. τις βάζουμε σε μια μπασίνα στην άκρη.

Τέλος σοτάρουμε τα κολοκύθια. Και αυτά τα σοτάρουμε τόσο όσο. Σε μια άλλη κατσαρόλα τώρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πάτο της κατσαρόλας. Εν συνεχεία ρίχνουμε όλα τα σοταρισμένα λαχανικά μας , προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.   Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και να ομογενοποιηθούν όλα μαζί τα υλικά γύρω στα 20- 30 λεπτά. Μετά σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη

Ουρανία Κάτσενου, Σεφ
Ουρανία Κάτσενου, Σεφ

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Πρόσκληση στην εκδήλωση της ΕΠΟΙΩ: Κίνδυνοι και Προφύλαξη από τις Κλοπές και Διαρρήξεις

Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τους κινδύνους και την …