Δευτέρα , 18 Δεκέμβριος 2017 1:16 πμ
Home / Γεύσεις / Μυδοπίλαφο από τον Άκη

Μυδοπίλαφο από τον Άκη

Συστατικά

  • 300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
  • 300 γρ. ψίχα από μύδια, φρέσκια καθαρισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή 2 μεγάλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό ή 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες από ½  λεμόνι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ½  λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό.
  • Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Στο τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, άνηθο και αλάτι με πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, άνηθο, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

akispetretzikis.com

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

«Μυστικός Δείπνος» των μελών της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού στο σπίτι του Δημάρχου

Ο «Μυστικός Δείπνος» όλων των μελών της Δημοτικής Αρχής στο σπίτι του Δημάρχου κ. Θωμά …