Παρασκευή , 19 Ιανουάριος 2018 11:09 μμ
Home / Ροή Νέων / Οι Αλληλέγγυοι της Μαλακάσας: Ανοίξτε ΤΩΡΑ τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα της Μαλακάσας!

Οι Αλληλέγγυοι της Μαλακάσας: Ανοίξτε ΤΩΡΑ τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα της Μαλακάσας!

Μια πετυχημένη αντιρατσιστική, αντιφασιστική εκδήλωση – διαμαρτυρία έγινε χθες, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, έξω από το στρατόπεδο της Μαλακάσας που εδώ και 11 μήνες «φιλοξενούνται» πρόσφυγες.

Η Ομάδα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Μαλακάσας μαζί με άλλες συλλογικότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, το κοινωνικό ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ κλπ συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους πρόσφυγες.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν: Ανοίξτε ΤΩΡΑ τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα της Μαλακάσας!

Γι άλλη μια φορά η Ομάδα Αλληλεγγύης βροντοφώναξε  την αντίθεσή της στη συνεχιζόμενη πολιτική της κυβέρνησης που στοιβάζει ανθρώπους σε «ανοιχτές φυλακές» αποκλείοντας τους από στοιχειώδη αγαθά όπως αυτό της παιδείας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της ελεύθερης πρόσβασης στη περίθαλψη κ.α.

Κι ακόμη: Κλείστε τα στρατόπεδα – Ανοίξτε τα σύνορα!

Έλληνες και πρόσφυγες φώναξαν συνθήματα για ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις & σχολεία. Για να κλείσουν τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης που καταδικάζουν τους πρόσφυγες στην απομόνωση και προάγουν τα ρατσιστικά αισθήματα και τη ξενοφοβία δίνοντας χέρι βοήθειας στους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε απ τους πρόσφυγες – που στη πλειονότητά τους είναι Αφγανοί – ενάντια στη θέση της ΕΕ που κατατάσσει το Αφγανιστάν στις ασφαλείς χώρες.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ & ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ. 

ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Δημιουργός γλυπτού στο Π. Φάληρο: «Είμαι έκπληκτος. Ελπίζω να μη νικήσει το κακό»

Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο γκρέμισαν άγνωστοι από το βάθρο του, …