Παρασκευή , 19 Ιανουάριος 2018 11:22 μμ
Home / Ροή Νέων / Οι συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού υπέγραψαν την αναγγελία παράτασης της εργασίας τους

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού υπέγραψαν την αναγγελία παράτασης της εργασίας τους

Την αναγγελία της νέας τους σύμβασης παράτασης της εργασίας τους μέχρι τις 7 -3-2018 υπέγραψαν την Παρασκευή 14 Ιουλίου οι εξήντα συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού.

Οι συμβασιούχοι δεν υπέγραψαν καμία απόλυση, καθώς στην καταγγελία της προηγούμενης σύμβασης υπέγραψε αυτοδικαίως ο Δήμος.

Να σημειώσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου οι συμβασιούχοι και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μιχάλης Χασιώτης, ζήτησαν να μην υπάρχει ούτε μια μέρα κενό μεταξύ της απόλυσης και της επαναπρόσληψης τους στο Δήμο με το αιτιολογικό ότι έτσι θα μπορούσαν να χάσουν τα εργασιακά δικαιώματα της διαδοχικής εργασίας.

Ο κ. Μιχ. Χασιώτης ζήτησε, επίσης, να προηγηθούν στον κατάλογο των συμβασιούχων προς το υπουργείο Εσωτερικών οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, ώστε να έχουν προβάδισμα σε οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και επιθυμεί την μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ όλων των συμβασιούχων γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτούς. «Σας χρειαζόμαστε, σας έχουμε ανάγκη σας θέλουμε» , είπε χαρακτηριστικά ο κ Ρούσσης.

Πάντως ο κ. Ρούσσης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα στη παρούσα φάση με την πληρωμή των συμβασιούχων μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Δήμος θα υποβάλει τις καταστάσεις στον Επίτροπο κι αν χρειαστεί και στην Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εάν δεν εγκρίνουν την πληρωμή θα πληρωθούν από τα ανταποδοτικά  τέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν  όλοι οι δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αυτοί οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν

Να επισημάνουμε πάντως ότι οι εργαζόμενοι είναι πολύ επιφυλακτικοί, όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι μπορεί και πάλι να υπάρξουν εμπόδια για την μονιμοποίησή τους από το ΣτΕ,  αλλά κι από το γεγονός ότι μπορεί τελικά να μην προσληφθούν όλοι, καθώς η κυβέρνηση μίλησε για περίπου 6 χιλιάδες προσλήψεις.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Δημιουργός γλυπτού στο Π. Φάληρο: «Είμαι έκπληκτος. Ελπίζω να μη νικήσει το κακό»

Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο γκρέμισαν άγνωστοι από το βάθρο του, …