Τρίτη , 20 Μάρτιος 2018 11:04 μμ
Home / Ελλάδα / Ο «Άγιος Στυλιανός» καλεί όσους θέλουν να υιοθετήσουν παιδάκι 

Ο «Άγιος Στυλιανός» καλεί όσους θέλουν να υιοθετήσουν παιδάκι 

Το Ίδρυμα αποτελεί αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση δυνάμενη να συμπράττει  σε υιοθεσίες των ανηλίκων που προστατεύει.

Ως μοναδικός -εκτός Αττικής- φορέας σύμπραξης σε υιοθεσίες οργανώνει το Μητρώο υποψήφιων θετών γονέων, διεξάγει κοινωνικές έρευνες συντάσσει σχετικές εκθέσεις και προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάσταση των παιδιών σε θετές οικογένειες, όταν δεν είναι δυνατή η επανένταξη τους στη φυσική-βιολογική οικογένεια τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για τη δημιουργία διαφανούς, σταθερού και σύγχρονου πλαισίου υιοθεσιών.

Η έλλειψη παιδιών για υιοθεσία,  σε συνδυασμό με τις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες  που απαιτούνται για την διευθέτηση της νομικής κατάστασης κάθε παιδιού και ο  μεγάλος αριθμός αιτήσεων υιοθεσίας ,έχουν ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου αναμονής για όσους επιθυμούν να προβούν σε υιοθεσία.

Για παιδιά με μικρά προβλήματα υγείας, ο χρόνος αναμονής είναι κατά πολύ μικρότερος  λόγω του μικρού αριθμού αιτήσεων υιοθεσίας για αυτά τα παιδιά αλλά και της προτεραιότητας που δίνεται στις αιτήσεις ζευγαριών που έχουν δεκτικότητα.

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα πραγματοποιείται στο χώρο του ιδρύματος συγκέντρωση των  υποψηφίων θετών γονέων με σκοπό την ενημέρωση από  την Κοινωνική  Υπηρεσία του Ιδρύματος (συμμετέχουν ο Προϊστάμενος οι Κοινωνικοί  Λειτουργοί και η Ψυχολόγος του Ιδρύματος) σχετικά με τη διαδικασία υιοθεσίας.

Εάν επιθυμείτε να παραβρεθείτε στην ενημέρωση πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προϊστάμενο της κοινωνικής υπηρεσίας στο τηλ: 2310-929600 εσωτερικό 35.

Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός 28ης Οκτωβρίου 99, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 42 Τηλ.: 2310929600, Fax: 2310911665, Email: agstyl1@otenet.gr»

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Πένθος στα Δερβενοχώρια και στους Καταδρομείς-«Έφυγε» ο διοικητής των καταδρομέων που πολέμησαν τον «Αττίλα» το 1974

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η «οικογένεια» των καταδρομέων αλλά και τα …