Πέμπτη , 23 Μάρτιος 2017 6:16 πμ
Home / Ροή Νέων / Ο Δήμος Τανάγρας ανοίγει τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα

Ο Δήμος Τανάγρας ανοίγει τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα

Περίπου 80 με 90 παιδιά προσφύγων-μεταναστών, θα φοιτήσουν στα σχολεία του Δήμου Τανάγρας ώστε να αποκτήσουν τις εγκύκλιες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας κατά την πρώτη φάση της ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία.

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του προς το Δήμο Τανάγρας γνωστοποίησε ότι τα παιδιά των προσφύγων θα φοιτήσουν στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου, καθώς και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Οινοφύτων.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται τις απογευματινές ώρες και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας όλοι οι μαθητές θα έχουν προμηθευτεί κάρτα υγείας όπου θα αποδεικνύεται ότι έχουν προβεί στον αναγκαίο εμβολιασμό.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των συγκεκριμένων σχολείων και των εκπαιδευτικών παρουσία του Δημάρχου κ. Β. Περγάλια, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και ταυτόχρονα να ξεπεραστούν οι όποιες επιφυλάξεις  μεμονωμένων  γονέων υπάρχουν ως προς την φοίτηση των παιδιών αυτών στα σχολεία του Δήμου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 24 Ιανουαρίου ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Θεοδώρου έθεσε το ζήτημα της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του Δήμου ζητώντας να ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Σώμα. Τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα τα οποία είναι θύματα του πολέμου, ξεριζωμένα από τις εστίες τους.

Επίσης ζήτησε να τα αγκαλιάσει όλη η κοινωνία του Δήμου Τανάγρας γιατί όπως φαίνεται αν και επιθυμούν να είναι η Ελλάδα ένα πέρασμα προς την Ευρώπη για αυτά, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν επί μακρόν. Έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις της κυβέρνησης, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους πρόσφυγες-μετανάστες στα «υποτιθέμενα» κέντρα φιλοξενίας αλλά και για ολιγωρία του Δήμου Τανάγρας όσον αφορά στις συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Περγάλιας ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών. Ο Δήμος Τανάγρας, είπε, δίνει νερό στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων για την αποκομιδή των σκουπιδιών και μεριμνά καθημερινά για την αποκομιδή των βοθρολυμμάτων.

Επεσήμανε επίσης ότι κανένας πρόσφυγας δεν διαμένει σε σκηνές και ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου έχουν κληθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Σχηματαρίου η  Ύπατη Αρμοστεία και τα προσφυγόπουλα για να τους προσφερθούν δώρα.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Νέες «τρομοκρατικές» απειλές Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν έχει φραγμό. Αφού η πολιτική  ηγεσία της  εξαπέλυσε  απειλές κατά …