Παρασκευή , 27 Απρίλιος 2018 9:40 πμ
Home / Πολιτική / Ο Ν. Σαρκοζί χάνει τη μάχη των προκριματικών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα-Προηγούνται Φ. Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ

Ο Ν. Σαρκοζί χάνει τη μάχη των προκριματικών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα-Προηγούνται Φ. Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ

Χάνει τη μάχη για την είσοδό του στο β γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πρώτα αποτελέσματα οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται. Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη καθώς ψήφισαν πάνω από 2,5 εκατ Γάλλοι.

Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στη στηρίξει ο Μπρουνό Λε Μερ

Ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προκριματικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Σε συμβιβασμό καταλήγουν οι χρόνιοι αγώνες κατά των διοδίων. Οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού

Οι αγώνες χρόνων, των κατοίκων αλλά και ορισμένων αυτοδιοικητικών του Ωρωπού, για την κατάργηση των …