Παρασκευή , 20 Οκτώβριος 2017 9:29 μμ
Home / Ροή Νέων / ΠΑΜΕ-Σύλλογοι Γυναικών: Παρέδωσαν βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μαλακάσα

ΠΑΜΕ-Σύλλογοι Γυναικών: Παρέδωσαν βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μαλακάσα

Πάνω από ένα τόνο βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης παρέδωσαν το Σάββατο 3/12/2016, το ΠΑΜΕ και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ από τη βορειοανατολική Αττική, στο χώρο «φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα.

Ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και παιχνίδια, που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, παραδόθηκαν στην αποθήκη του στρατοπέδου της Μαλακάσας, εν μέσω επευφημιών από τους εκατοντάδες πρόσφυγες που διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο χώρο.

Πάνω από 800 πρόσφυγες και μετανάστες, κάθε ηλικίας, βρίσκονται στοιβαγμένοι στο χώρο, με τις λευκές σκηνές στις οποίες διαμένουν παρά το κρύο και τη βροχή, μετά βίας να ξεχωρίζουν από τις λάσπες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες, την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η θερμοκρασία είχε πέσει κάτω από το μηδέν, το Σάββατο, τα συνεργεία του Στρατού και της Πυροσβεστικής, τοποθετούσαν τα πρώτα κοντέινερ, για να στεγαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Λεπτομέρεια: τα κοντέινερ, δεν έχουν ούτε αποχετευτικό σύστημα, ούτε θέρμανση.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η υπό την πίεση και επιμονή του ΠΑΜΕ και των Συλλόγων Γυναικών, η διαχειρίστρια του χώρου, εντεταλμένη από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δέχτηκε να παραδοθούν τα είδη σε αποθήκη του στρατού και όχι σε αποθήκες των ΜΚΟ που λυμαίνονται το χώρο, οι οποίες αργότερα θα αναλάμβαναν και τη «διανομή» των ειδών, όπως αρχικά πρότεινε.

Τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ από τη βορειοανατολική Αττική, δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν στον καταυλισμό, για παράδοση και νέας παρτίδας με είδη πρώτης ανάγκης.

ΠΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑΣΑ 3-12-2016

ΠΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑΣΑ 3-12-2016

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ενημέρωση της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά για την χορήγηση των Δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π. Ε. Βοιωτίας θα χορηγηθούν τα  Δελτία Μετακίνησης …