Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2018 6:21 πμ
Home / Ελλάδα / Πανελλαδική απεργία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017. Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα η OIYE, αναφέρεται:

«Η λειτουργία των καταστημάτων στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και  μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε  τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με νέα Πανελλαδική Απεργία στις 5/11/2017.

Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την  απεργιακή μάχη ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου.

Η Απεργιακή Συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των Σωματείων θα γίνει στην Ερμού (Σύνταγμα) και ώρα 11.00 π.μ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ!»

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Η 55χρονη Brooke από την «Τόλμη και γοητεία» παίζει ακόμα στο σήριαλ! Πώς είναι σήμερα

Ήταν το 1988 όταν το σήριαλ «Τόλμη και γοητεία» έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση και …