Τρίτη , 20 Φεβρουάριος 2018 11:34 μμ
Home / Ελλάδα / Παρέμβαση Ιερώνυμου στο πολιτικό σκηνικό εμψυχώνοντας τον λαό

Παρέμβαση Ιερώνυμου στο πολιτικό σκηνικό εμψυχώνοντας τον λαό

21.10.2015

 

 

Αιφνίδια παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας συνιστώντας στο λαό ψυχραιμία κι όχι πανικό έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα.

 

 

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Στωικότητα παραδέχτηκε ότι «Είναι δύσκολα, αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε» προσθέτοντας «το καλύτερο που είναι να κάνουμε, να βάλουμε όλες μας τις πλάτες, ενωμένοι, να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί, με ποια έννοια: του δίνεται η δυνατότητα στο χέρι του να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μία ημέρα και την άλλη ημέρα να λέει ότι επαναστατώ. Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Ποιος άλλος θα του πει “κάνε έτσι ή διαφορετικά;”. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;»

 

 

Ο Μακαριότατος  συμβούλεψε το λαό ότι  «θα πρέπει αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με την σκέψη πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση τη δύσκολη. Προσωπικά συνιστώ να μην μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σε αυτόν τον τόπο. Λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη, πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Με κέφι και χορό γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Χωριό Ωρωπός

Με πολύ κέφι και χορό, η Τοπική Κοινότητα του Χωριού Ωρωπός, γιόρτασε, φέτος, τα Κούλουμα …