Σάββατο , 16 Δεκέμβριος 2017 7:25 πμ
Home / Πολιτική / Ριζικές αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο

Ριζικές αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο

17.6.2016

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος με στόχο να βολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη του οποίου, συνεχώς, πέφτει,  αλλά και για να ικανοποιηθούν τα μικρά κόμματα ώστε να ψηφίσουν τις αλλαγές.

Η πρόταση της κυβέρνησης κινείται προς την  κατεύθυνση της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους και, ενδεχομένως, με μειωμένο το πλαφόν εισόδου 3% στη Βουλή.

Κατά την τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα για το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στα 17.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα με τους αρχηγούς και από αυτές θα εξαρτηθεί και η λήψη των τελικών αποφάσεων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει 200 ψήφους για να μπορεί να ισχύει ο νέο εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι με τον νέο εκλογικό νόμο η αυτοδυναμία αποτελεί οριστικά παρελθόν και στο εξής οι κυβερνήσεις θα είναι πολυκομματικές με ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό σύστημα σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, με την είδηση ότι η Κυβέρνηση, με υπουργική …