Παρασκευή , 19 Ιανουάριος 2018 9:11 μμ
Home / Αττική / «ΡΙΦΙΦΙ» στη ΔΟΥ Χολαργού από υπάλληλο

«ΡΙΦΙΦΙ» στη ΔΟΥ Χολαργού από υπάλληλο

17.2.2016

Μακρύ χέρι είχε εφοριακός στο ταμείο της ΔΥΟ Χολαργού αλλά πιάστηκε στα πράσα μετά από έλεγχο. Το ποσό μαμούθ των 341.000 ευρώ από πωλήσεις χαρτοσήμων σε ΔΟΥ, φέρεται να υπεξαίρεσε εφοριακός υπάλληλος της ΔΟΥ Χολαργού, η οποία και εντοπίστηκε μετά από έρευνα των αρχών ασφαλείας. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου αλλά και για ψευδή βεβαίωση από  την εισαγγελία Διαφθοράς, σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της εν λόγω υπαλλήλου, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η εφοριακός υπηρετούσε στη ΔΟΥ Χολαργού από το 2013 ως ταμίας-διαχειρίστρια. Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διενεργήσουν τον έλεγχό τους, ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν πολύ μικρότερο και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εν λόγω εφοριακός. Όπως διαπιστώθηκε, τελικά η υπάλληλος για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης, εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ.

Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της.

Έχει ήδη τεθεί σε αναστολή άσκηση των καθηκόντων της και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανακριτή Διαφθοράς, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

 

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Δημιουργός γλυπτού στο Π. Φάληρο: «Είμαι έκπληκτος. Ελπίζω να μη νικήσει το κακό»

Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο γκρέμισαν άγνωστοι από το βάθρο του, …