Κυριακή , 22 Οκτώβριος 2017 10:30 πμ
Home / Οικονομία / Σήμερα πληρώνεται η τελευταία δόση του επιδόματος θέρμανσης

Σήμερα πληρώνεται η τελευταία δόση του επιδόματος θέρμανσης

13.11.2015

Σήμερα Παρασκευή θα καταβληθεί σε 250.000 δικαιούχους η τελευταία δόση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, κλείνοντας έτσι τις περσινές εκκρεμότητες.

Η μεγάλη καθυστέρηση και η αναμονή ήταν λόγω της οικονομικής στενότητας των κρατικών ταμείων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται σήμερα να πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που πήραν πετρέλαιο μέχρι και τις 2 Απριλίου του 2015.

Παράλληλα είναι έτοιμη και η υπουργική απόφαση για τα νέα κριτήρια του επιδόματος για φέτος, τα οποία θα είναι αυστηρότερα και οι αιτήσεις στο TAXIS θα ανοίξουν σε λίγες μέρες και η διαδικασία θα είναι ίδια με πέρσι, χωρίς ακόμα να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της επιδότησης πρόσκειται να μειωθεί στα 25 λεπτά το λίτρο έναντι των 35 λεπτών που ήταν πέρσι. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων καταβάλλεται το επίδομα θα είναι αυστηρότερα με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των δικαιούχων.

Η διαφορά στην υποβολή των αιτήσεων, ενώ σαν διαδικασία θα είναι ίδια με την περσινή, δεν θα μπορούν να επιλέξουν την επιλογή της προκαταβολής αφού φέτος δεν  θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης της.

Με τις νέες αποφάσεις προβλέπεται ότι η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα περιορισθεί στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα επιδοτούμενα νοικοκυριά, σε κάθε περίπτωση πάντως, θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα κάτω των 60 λεπτών το λίτρο.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Αυτός εξελέγη ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο. Κάνει πάστες-γλυπτά

Είχε ήδη εκλεγεί καλύτερος ζαχαροπλάστης της Γαλλίας από το 2015. Στο εξής, ο Σεντρίκ Γκρολέ …