Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2017 4:57 μμ
Home / Γεύσεις / Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο από την Αργυρώ

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο από την Αργυρώ

Σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά, πλήρως αντιοξειδωτική και πολύ νοστιμιά. Αποτελεί ένα ελαφρύ, πλήρες γεύμα

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. καστανό ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. μαύρο ρύζι (βρασμένο)
  • 1 φλ. αρακά (βρασμένο)
  • 1 φλ κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (Ζουλιέν)
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)
  • 12 ντοματίνια μακρόστενα (κομμένα στη μέση)
  • 2 κ.σ κολοκυθόσπορο ή λιναρόσπορο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 1/2 φλ. φύτρα ανάμεικτα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες)

 

  • Για το dressing
  • xυμό από 2 λάιμ ή γλυκολέμονα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • 2 κ.σ γιαούρτι 2%
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το καστανό ρύζι με λαχανικά και κοτόπουλο, βάζοντας όλα τα λαχανικά, το ρύζι και τους σπόρους σε μία ανοιχτή σαλατιέρα.

Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ακουμπάμε το κομμένο κοτόπουλο επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το ντρέσινγκ 

Βάζουμε το ελαιολαδο, το λάιμ, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

argiro.gr

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Κραυγή αγωνίας από το πουλί του Γουέμπλευ «Φοβάμαι τη διάλυση του Παναθηναϊκού, φεύγω από τον Ερασιτέχνη»

Ο Τάκης Οικονομόπουλος αναφέρει ότι φοβάται τη διάλυση του Παναθηναϊκού, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται …