Δευτέρα , 23 Απρίλιος 2018 4:52 πμ
Home / Οικονομία / Σενάρια παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Σενάρια παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Μια εβδομάδα απέμεινε για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και ερωτηματικό παραμένει εάν το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει τελικά παράταση στην υποβολή τους καθώς ακόμη 2,5 εκατ φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση και το σύστημα taxisnet αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με τη νόμο όσοι δεν υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις τους  για το 2017 κινδυνεύουν με πρόστιμο από 100 ευρώ ως και 500 ευρώ.

Ήδη ωστόσο στο taxinet ο συνωστισμός είναι μεγάλος, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου των φορολογικών δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ουσιαστικά ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος καθώς θα πρέπει μέσα σε επτά ημέρες από σήμερα, ως την Παρασκευή 30 Ιουνίου να κατατεθούν οι 2.500.000 φορολογικές δηλώσεις που υπολείπονται για το 2017.

Ο αριθμός είναι τεράστιος και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν προβλήματα που θα οδηγήσουν σε πρόστιμα, καθώς θα είναι χιλιάδες οι πολίτες που θα χάσουν την προθεσμία.

Έτσι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, άρχισαν οι πιέσεις από τους φοροτεχνικούς ώστε να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων. Κάπως έτσι, ήδη συζητείται, ανεπίσημα, στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο παράταση και πλέον κυκλοφορούν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο λέει πως θα δοθεί παράταση δύο εβδομάδων τις 14 Ιουλίου, δηλαδή, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις, λέει πως η παράταση μπορεί να φτάσει, έστω και σιωπηρά, ως τις 21 Ιουλίου.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Νέο χαράτσι ως και 40% μετά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Νέο χαράτσι, έως και 40%, έρχεται στον ΕΝΦΙΑ μετά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των …