Τετάρτη , 21 Μάρτιος 2018 5:24 πμ
Home / Lifestyle / Σε απόγνωση Έλληνας ηθοποιός, ζητεί δανεικά μέσω facebook!

Σε απόγνωση Έλληνας ηθοποιός, ζητεί δανεικά μέσω facebook!

Σε απόγνωση Έλληνας ηθοποιός, ζητεί δανεικά μέσω facebook! Ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος συμμετείχε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και ταινίες τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να… βγάλει τον μήνα. Ο ηθοποιός πήγε προχθές το βράδυ στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, προκειμένου να πάρει τη σύνταξή του που είναι 560 ευρώ και βρήκε μέσα μόνο τα 40!

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Δημόσιο του είχε κρατήσει τα 520 για χρέη που έχει στην Εφορία. «Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας οποίος-α μπορεί να με βοηθήσει ας το κάνει… δεν ζητώ ελεημοσύνη, δανεικά ζητώ και με την πρώτη ευκαιρία θα τα επιστρέψω… ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έφτανα στη ζωή μου σ’ αυτήν την κατάσταση!» ήταν η κραυγή της απόγνωσής του.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ! Μάλιστα, όπως μας είπε προχθές, μόλις διαπίστωσε τι είχε συμβεί πήρε δύο ηρεμιστικά χάπια, γιατί ένιωθε το κεφάλι του να… καίει και φοβήθηκε ότι θα πάθει εγκεφαλικό! «Χρωστάω 2.900 ευρώ στην Εφορία, αλλά δεν είχα δηλώσει τον λογαριασμό μου ως ακατάσχετο και συνέβη ό,τι συνέβη. Τώρα, λοιπόν, η λογίστριά μου θα αναλάβει το θέμα και να κάνει ρύθμιση δόσεων. Μάλιστα, μου είπαν ότι αν δεν δηλώσω τον λογαριασμό ως ακατάσχετο θα μου κρατήσουν και τους επόμενους μήνες και αυτό μου προκαλεί πανικό!» αναφέρει και μας εξηγεί γιατί ζήτησε οικονομική βοήθεια από τους διαδικτυακούς φίλους του.

Ευγνωμοσύνη

«Αναγκάστηκα, λοιπόν, να βγω στη ζητιανιά μέσω facebook, για να μου δανείσουν και όχι να με ελεήσουν». Επίσης, μας ενημερώνει -με τον τόνο της φωνής του να προδίδει… ευγνωμοσύνη- ότι πολλοί ήταν αυτοί που του έδωσαν χείρα βοηθείας. «Αρκετοί φίλοι μου προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν, με ό,τι μπορεί ο καθένας και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Στη συνέχεια της συζήτησής μας ο ηθοποιός, αλλά και σεναριογράφος και συγγραφέας -έχει γράψει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Θεατρίνος… Ρόλοι μιας ζωής!»- διαπιστώνει με θλίψη ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι θα γίνουν δυσκολότερα για τους νέους συναδέλφους του. «Πριν από δύο χρόνια δούλευα με ποσοστά στο θέατρο Βαφείο και υπήρξε βραδιά που πληρώθηκα με 1,60 ευρώ! Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι θα συμβεί στους νέους ηθοποιούς… Εγώ δούλεψα 42 χρόνια στο θέατρο και κατάφερα να πάρω έστω αυτήν την πενιχρή σύνταξη. Οι νέοι συνάδελφοι τι θα απογίνουν;»

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ανοίγουν 1.805 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ

Στα σκαριά βρίσκονται 11 διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό σε φορείς όπως το υπ. Δικαιοσύνης, μουσεία, …