Τρίτη , 24 Απρίλιος 2018 11:52 πμ
Home / Ελλάδα / Στη φυλακή το πλήρωμα του ρυμουλκού με τους 6 τόνους ναρκωτικών

Στη φυλακή το πλήρωμα του ρυμουλκού με τους 6 τόνους ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι έξι Σύροι ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του ρυμουλκού «ANDREAS» το οποίο εντοπίστηκε στη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος να πλέει νότια της Ιεράπετρας.

Οι έξι άνδρες, που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά για τις απολογίες τους. Διευκρινίζεται ότι οι δικηγόροι τους ορίστηκαν αυτεπάγγελτα από την πολιτεία.

Και οι έξι ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν τι μετέφερε το ρυμουλκό, τονίζοντας ότι στα τέλη Νοεμβρίου προσελήφθησαν από Κύπριο ατζέντη προκειμένου να οδηγήσουν το σκάφος από τη Λεμεσσό σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Μάλτα για απαραίτητες εργασίες.

Οι ισχυρισμοί τους ωστόσο φαίνεται πως δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία του Κύπριου που φέρεται να προσέλαβε τους έξι ναυτικούς με μισθό 600 δολαρίων τον μήνα είναι γνωστά στις αρχές, ενώ για την παράνομη δραστηριότητα του πλοίου οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τις γαλλικές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ανδρών του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν σε ειδική διαμορφωμένη κρύπτη στα αμπάρια του πλοίου περίπου 6 τόνοι κατεργασμένης ινδικής κάνναβης, ή “σοκολάτας”, συνολικής αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.

cretapost

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες από την αγορά

Την ανάκληση προϊόντος χωρίς επισήμανση συσκευασίας στα ελληνικά που περιλαμβάνει αλλεργιογόνα συστατικά (σίτος, σόγια, γάλα, …