Πέμπτη , 17 Αύγουστος 2017 11:50 πμ
Home / Ελλάδα / Στη Χίο έχασαν τους εκατό πρόσφυγες που ήταν για επαναπροώθηση στο Δικελί

Στη Χίο έχασαν τους εκατό πρόσφυγες που ήταν για επαναπροώθηση στο Δικελί

 5.4.2016

Κωμικοτραγικές διαστάσεις τείνει να προσβάλει η περίφημη επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στο Δικελί. Σήμερα έχασαν τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες και ακυρώθηκαν τα δρομολόγια.

Ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο στην Τουρκία καθώς οι αρχές «έχασαν» αυτούς που προόριζαν να στείλουν στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα στο Δικελί!

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, Παντελής Φύκαρης μιλώντας στο Mega, τα περίπου 100 άτομα ήταν καταγεγραμμένα μέσα στο hot spot του νησιού και που ήταν προγραμματισμένο να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία… εξαφανίστηκαν!

Το πιθανότερο είναι ότι οι εν λόγω μετανάστες «εξαφανίστηκαν» επωφελούμενοι  την όλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο νησί από την «απόδραση»  από το κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι την Παρασκευή.

Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ χθες έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με φρουρούς της Frontex.

Εκείνο όμως που είναι πιο γελοίο είναι ότι ενώ  χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα! Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση των παράνομων διακινητών προσφύγων από τα Τουρκικά παράλια στην Ελλάδα συνεχίζεται με κανονικότατους ρυθμούς παρά τη συμφωνία τη 18ης Μαρτίου κάτι που δείχνει ότι η εν λόγω συμφωνία έχει γίνει σουρωτήρι με μόνη εκτεθειμένη τη χώρα μας.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Κάηκε το σπίτι της Πρωταθλήτριας Στίβου Ελπίδας Τόκα, στους Αγίους Αποστόλους-«Ελπίδα το σπίτι μας θα καεί, τι θες να σώσουμε από τα πράγματά σου;»

Κυριακή απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο.  Οι φλόγες από την καταστροφική πυρκαγιά πλησιάζουν απειλητικά …