Πέμπτη , 25 Μάιος 2017 6:15 μμ
Home / Ροή Νέων / Συνάντηση με τον Ν. Μουζάλα αποφάσισαν ο Δήμαρχος Ωρωπού και η αρμόδια Επιτροπή για το προσφυγικό στη Μαλακάσα

Συνάντηση με τον Ν. Μουζάλα αποφάσισαν ο Δήμαρχος Ωρωπού και η αρμόδια Επιτροπή για το προσφυγικό στη Μαλακάσα

26.9.2016

Άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νικ. Μουζάλα, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις γύρω από την δημιουργία ή όχι δεύτερου Hot spot, στην Μαλακάσα αποφάσισε η Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού για το Μεταναστευτικό που συνεδρίασε απόψε, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση.

Η Επιτροπή, η οποία συνεκλήθη μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει νέο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων σε παλιό εγκαταλελειμμένο  εργοστάσιο ξυλείας στην περιοχή της Μαλακάσας, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια σκέψη από την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται αύριο το πρωί να ζητηθεί η Επιτροπή να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Νικ. Μουζάλα για να έχει μια έγκυρη πληροφόρηση. Επίσης θα συναντήσει και τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, ώστε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του.

Από τις απαντήσεις που θα λάβει η Επιτροπή θα καθοριστεί και ο τρόπος αντίδρασης εάν η κυβέρνηση αποφασίσει τελικά να προχωρήσει στη δημιουργία δεύτερου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων. Αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικές και προς κάθε κατεύθυνση.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Νέα «κωλοτούμπα» Τσίπρα για το χρέος μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο

Η φράση του Πρωθυπουργού, τον Ιανουάριο του 2015 κατά τις προεκλογικές περιοδείες του «Εμείς θα …