Τρίτη , 20 Μάρτιος 2018 5:37 μμ
Home / Πολιτισμός / Βιβλίο / Τα «Βήματα στο κενό» του Δ. Μακρυγιάννη έφτασαν στον Κάλαμο

Τα «Βήματα στο κενό» του Δ. Μακρυγιάννη έφτασαν στον Κάλαμο

Το ταξίδι του νέου βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Μακρυγιάννη «Βήματα στο κενό» συνεχίζεται και μαγεύει. Δεύτερος σταθμός ο Κάλαμος, την Κυριακή 2 Απριλίου, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο  στη κατάμεστη αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρου.

Σε μια λιτή εκδήλωση το ταξίδι πλαισίωσαν εκτός από τον συγγραφέα  η Νίνα Σέττα, Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βουλα Μπάρδη, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας  και η Δήμητρα Τσάκωνα, καλλιτέχνης.

Την μουσική επιμέλεια είχε ο συνθέτης Γ. Βενετσάνος και τον συντονισμό ο Γ. Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλόγων Ωρωπού.

Η πλοκή του βιβλίου όχι απλώς σε μαγεύει. Σε καθηλώνει, καθώς οδηγεί τον αναγνώστη  στα μονοπάτια ενός λυσσαλέου έρωτα που αιωρείται ανάμεσα στο κενό που αφήνει ο πόνος της αγάπης και στη δύναμη του πάθους.

Με την γνωστή ευαισθησία του και την απαράμιλλη τρυφερή γραφή του, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης κατάφερε για μια ακόμη φορά, βασιζόμενος σε αληθινά γεγονότα,  να υμνήσει τον έρωτα μέσα από τα αδιέξοδα που γίνονται δρόμος και την βροχή που φεύγει αφήνοντας πίσω της τη λάμψη από το ουράνιο τόξο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κα Αναστασία Μαραβέλια, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού  κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χαλκουτσίου κα Αννα Οικονομάκου-Φαρμακίδου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου κα Ρ. Δάβρη, ο Αντιπρόεδρος κος Τ. Μιχαλόπουλος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Γ. Στεφανουδάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου κα Εμ. Κουτσοπούλου-Γαρμπή αλλά και πλήθος κόσμου.

Εμβληματική η παρουσία του ανθρώπου που στηρίζει όλο αυτό το ταξίδι του συγγραφέα στο κόσμου του πνεύματος, η πολυαγαπημένη του σύζυγος κα Ευαγγελία Πανουργιά.

 

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Ενάμιση κιλό κοκαΐνη και μεγάλη ποσότητα χασίς σε αποθήκη στο Συκάμινο Ωρωπού-Μία σύλληψη

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς βρέθηκε, χθες, κρυμμένη σε αποθήκη στην περιοχή του Συκάμινου του …