Πέμπτη , 19 Οκτώβριος 2017 5:39 πμ
Home / Γεύσεις / Τορτελίνια light στο φούρνο από τον Άκη

Τορτελίνια light στο φούρνο από τον Άκη

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας αλλιώς, αν έχουμε σπανάκι baby, το προσθέτουμε όπως είναι.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
  • Μόλις πάρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20×30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και βασιλικού, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Νέος φόρος αντί για ΕΝΦΙΑ, νέο σύστημα για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων

ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες ακινήτων βρέθηκαν στο προσκήνιο των… προαναγγελιών που έκανε σήμερα η Κατερίνα …