Παρασκευή , 23 Μάρτιος 2018 9:22 πμ
Home / Οικονομία / Τόμας Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει Ευρωπαϊκό χρήμα

Τόμας Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει Ευρωπαϊκό χρήμα

13.12.2015

Έντονες πιέσεις ασκούνται από την Ευρώπη, ώστε η χώρα μας να μην επιχειρήσει να αποχωρήσει από το ΔΝΤ. Ο Αυστριακός Πρόεδρος  του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, με δήλωση του στην «Κ» τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, χωρίς το ΔΝΤ και ότι δεν θα υπάρξει Ευρωπαϊκό χρήμα χωρίς το ταμείο.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, πρόσφατα είχε τονίσει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η παραμονή της στο ΔΝΤ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Η Αθήνα αν και γνωρίζει ότι μία πιθανή έξοδος από το ΔΝΤ σημαίνει και διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος, εντούτοις επιχειρεί να ασκήσει πίεση καθώς το ΔΝΤ ζητάει νέα μέτρα 6 δις. ευρώ πέραν των προαπαιτουμένων που θα ψηφίσει την Τρίτη η Βουλή.

Πάντως ο κ. Βίζερ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα εάν δεν δεχθεί τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, γιατί υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, που είναι έτοιμες να αρνηθούν την χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Σχετικά Σοφία Μπασκάκη

Check Also

Αυτό είναι το παλάτι του Λάκη Γαβαλά στο Θησείο, που νοικιάζεται δωμάτιο δωμάτιο μέσω Airbnb (Εικόνες)

Σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ακινήτων, και συγκεκριμένα στην ενοικίαση μέσω Airbnb, νοίκιασε …