Έκτακτο: Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε με το Mirage 2000-5

Βρέθηκε η σορός του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρου που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου την Πέμπτη το μεσημέρι.

Η σορός του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Σκύρου. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος του νησιού, γύρω στις 09:30 το πρωί, αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε την σορό του πιλότου.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ότι φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην πτώση του αεροπλάνου.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά πήραν μέρος στις έρευνες μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Σκύρο επικρατεί βαθιά θλίψη καθώς οι κάτοικοι του νησιού έχουν στενούς δεσμούς με τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν στο νησί.

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αναπάντητα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πόσων ετών ήταν το αεροσκάφος, ενώ ο πιλότος ήταν εμπειρότατος, με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Η σορός του άτυχου πιλότου έχει μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ

Πάντως οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος θα συνεχιστούν καθώς θα εξεταστεί από τα ραντάρ ακόμη και το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχει πληγεί από πύραυλο υποβρυχίου.