Έπιασαν πυρομανή που είχε βάλει 16 φωτιές στην Αττική και βοηθούσε στην κατάσβεση ως εθελοντής!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 16 πυρκαγιές είχε προκαλέσει από τον περασμένο Μάρτιο σε περιοχές της Αττικής ένας νεαρός πυρομανής, επειδή του άρεσε να… βλέπει τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να ρίχνουν νερό στις εστίες και να βοηθά τους πυροσβέστες στην κατάσβεση ως πρόσκαιρος εθελοντής!

Στην εξοργιστική εξήγηση που έδωσε ο 24χρονος εμπρηστής, όταν συνελήφθη από το ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, ισχυρίστηκε ακόμη ότι έβαζε φωτιά επειδή αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό θα εξεταστεί από ειδικούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 24χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιές χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό στην Πεντέλη, στην Ανάβυσσο και σε περιοχές του Γέρακα, πάντα σε περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει άμεσος κίνδυνος να επεκταθούν οι φλόγες και να καταστρέψουν περιουσίες! Σε όλες τις περιπτώσεις οι πυροσβέστες έδωσαν μάχες για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές και είχαν βρει συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκαν οι εμπρησμοί. Ετσι, έκαναν εντατικές περιπολίες στις περιοχές όπου εκδηλώνονταν οι φωτιές. Με την ολοκλήρωση των ερευνών διασταυρώθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου κι έτσι συνελήφθη. Ηδη ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

 

Πηγή: Madata.gr