Αίσιο τέλος στην απαγωγή Λεμπιδάκη! Απελευθερώθηκε μετά από επέμβαση της αστυνομίας

Στους δικούς του ανθρώπους επιστρέφει σώος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, καθώς στη διάρκεια της νύχτας δόθηκε τέλος στην πολύμηνη απαγωγή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος. Αυτήν την ώρα δέχεται ιατρικές φροντίδες και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Η απελευθέρωση του επιχειρηματία, έγινε στη διάρκεια μεγάλης και καλά συντονισμένης επιχείρησης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ που όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών εργαζόταν μεθοδικά για τον εντοπισμό του 53χρονου απαχθέντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εντοπίστηκε δεμένος στο εσωτερικό ενός εγκαταλελειμμένου κτίσματος, αποθήκης ή παλιού εργοστασίου, στα όρια των νομών Ρεθύμνου και Χανίων.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στη διάρκεια της νύχτας, με τους συμμετέχοντες αστυνομικούς να πραγματοποιούν έφοδο στο κτίριο όπου είχε εγκαταλειφθεί από τους απαγωγείς του ο  κ. Λεμπιδάκης.

Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ γινόταν χρήση θερμικής κάμερας ενώ είχαν τοποθετηθεί και μικροκάμερες στην περιοχή που κρατούνταν ο επιχειρηματίας, προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας κρατούνταν σε κρησφύγετο σε περιοχή λίγο έξω από το Ρέθυμνο, σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων στην γέφυρα “Ζουρίδας”.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις. Αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές αλλά και συνεργούς υπεράνω υποψίας που φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη.

Ο εντοπισμός τους  έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ και φυσική παρακολούθηση υπόπτων.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, σώος, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος, σκιά του εαυτού του.

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια ολονύχτιας και καλά συντονισμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στον νομό Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή ανδρών από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, ενώ εκεί μεταβαίνει και η οικογένειά του.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ η οποία κατάφερε να εξιχνιάσει μια από τις πιο περίπλοκες απαγωγές που έχουν ποτέ γίνει στον ελληνικό χώρο.

Ανακοίνωση για σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη. #HellenicPolicepic.twitter.com/K7mjTfws3U

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) 2 Οκτωβρίου 2017

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “μεγάλης ακρίβειας επιχείρηση” των αστυνομικών αρχών και υπογράμμισε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία της ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι αρχές έδρασαν με μεγάλη προσοχή, από την πρώτη στιγμή.