Ανατροπή στα Κοινά φέρνει η «Κίνηση Πολιτών» του Γ. Γαβριήλ

Σημαντικές προσωπικότητες στην πρώτη συνάντηση

Την αναζήτηση νέων ιδεών από νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά φιλοδοξεί να πετύχει η «Κίνηση Πολιτών» η οποία ξεκίνησε τα βήματα της σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου κατά την πρώτη συνάντηση των φίλων της στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Ο εμπνευστής της «Κίνησης Πολιτών» και πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γαβριήλ, με συμπαραστάτες τους κ.κ. Σπύρο Λίτσα και Χριστόφορο Κούτσουρη, τόνισε ότι η προσπάθεια που ξεκινούν ενεργοί πολίτες του Δήμου Ωρωπού, είναι μέσα από τον διάλογο να αναζητηθούν ιδέες απόψεις και θέσεις που θα προτείνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Η Κίνηση Πολιτών» δεν έχει πρόταση ολοκληρωμένη για τα προβλήματα του τόπου. Ψάχνουμε τους ανθρώπους που έχουν ιδέες και δεν τις έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα. Φιλοδοξούμε να ανακαλύψουμε νέους ανθρώπους, φρέσκα μυαλά γιατί δεν φαντάστηκα ποτέ ότι η νεολαία στερείται ιδεών» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Γ. Γαβριήλ επεσήμανε ότι η Κίνηση Πολιτών θα είναι δίπλα στους αγώνες της κοινωνίας με ενότητα αλλά και τη διαφορετικότητα, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, χωρίς «χρώματα» και χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς.

«Αναζητούμε λύσεις» είπε και συνέχισε λέγοντας πως χρειάζονται άνθρωποι που μέχρι σήμερα δεν  αξιολογήθηκαν όπως έπρεπε από καμία κίνηση ή δημοτική παράταξη.

Κεντρικός στόχος της Κίνησης θα είναι η αξιοποίηση προτάσεων σχετικά με τον πολιτισμό και την οικολογία, γιατί υπάρχουν ήδη σοβαρά προβλήματα τα οποία επί δεκαετίες ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής.

«Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι μολυσμένος, τα χημικά υπάρχουν, οι βόθροι απολύουν στη θάλασσα, οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Το δάσος και το πράσινο χάνονται. Μπροστά σε όλα αυτά δεν θέλουμε να περνάμε τη ζωή μας σαν τα μυρμήγκια. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι κάτι κάνουμε, αντιδρούμε. Έχουμε αγωνία για τον τόπο, σκεφτόμαστε το μέλλον των επόμενων γενιών» κατέληξε ο κ. Γ. Γαβριήλ.

Κατά την πρώτη συνάντηση της «Κίνησης Πολιτών», η οποία στέφτηκε με επιτυχία, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει το εγχείρημα αυτό κατά τον επόμενο διάστημα και ότι θα πρέπει να είναι ανοικτή στον προβληματισμό που εκφράζουν και διατυπώνουν και άλλες αντίστοιχες κινήσεις στην περιοχή.

Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του Ωρωπού, άνθρωποι «δοκιμασμένοι» για την προσφορά τους στα κοινά, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό και πάνω από όλα για την αγωνιστικότητα που διαρκώς επιδεικνύουν για το κοινό καλό. Η ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην «Κίνηση Πολιτών» είναι βέβαιο πως θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το «σκέπτεσθαι» ανατρέποντας τον τετριμμένο τρόπο δράσης και λειτουργίας που υπάρχει μέχρι σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη συνάντηση της «Κίνησης Πολιτών» άφησε ένα άρωμα αλλαγής και αφύπνισης, που δεν αποκλείεται μελλοντικά να ταράξει τα νερά στην τοπική κοινωνία, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γ. Γαβριήλ, σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη συγκέντρωση, καθώς και οι αντίστοιχες κινήσεις σε άλλα χωρία του τόπου μας.