Αποδοκίμασαν στην Κω τον Καμμένο – Μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ για την προστασία του

 

3.2.2016

Την οργή των κατοίκων της Κώ δέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Καμμένος κατά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στο νησί για να επιθεωρήσει τις εργασίες για την κατασκευή των hotspots.

Οι κάτοικοι του νησιού βγήκαν στους δρόμους όταν αντελήφθησαν την άφιξη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό  και με αποδοκιμασίες, επεισόδια τον ανάγκασαν σε υποχρεωτικές αλλαγές στον τόπο προσγείωσης.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspots βγήκαν στους δρόμους του νησιού λίγο πριν φτάσει ο Πάνος Καμμένος.

Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο νησί δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο. Εγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.

O πιλότος της ΠΑ, αφού δεν κατάφερε να προσγειωθεί, αρχικά έκανε στροφή για τη Λέρο, τελικά όμως προσγειώθηκε στον Ιππικό Όμιλο της Κω.

Επειδή στην κυβέρνηση φοβήθηκαν πιθανή αντίδραση των κατοίκων με την άφιξη Καμμένου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ με C130 στο νησί. Συγκεκριμένα, μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στις 7:15 στην Κω, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του υπουργού Άμυνας.